woensdag 20 maart 2013

Dag 3!

Kwestie van je te laten inspireren door Marie-Ange! Ik ben vandaag volop voor 'eieren' gegaan... (misschien dat dat voor mijn lever best niet elke dag zo is, maar bon...)

Vanmorgen gestart met de 'Klakkaards' van Patrick: Twee beschuiten (2p), laten weken in 100 ml magere melk (1p), met een losgeklopt eitje erover (2p) en gebakken in 1 KL Becel Bakken en braden light vloeibaar (0,5p)


Ik heb het geserveerd met een in schijfjes gesneden banaan (nee, ik heb gelukkig geen last van bananen... ) en ipv veel bruine suiker, heb ik er een canderel vanille-zakje over gestrooid.


Het heeft gesmaakt... en tot 's middags geen honger gehad! Het yoghurtje dat ik meehad in mijn handtas, heb ik niet opgegeten.

Voor het middageten had ik eigenlijk geen tijd. Ik had bijles beloofd, om 13 uur, en ik moest de kinderen naar huis brengen (met dat rotweer) en nog vlug naar Delhaize want er was 'niets' meer in huis. Goed, ik heb daar een 'oeuf à la russe' gekocht. Een flinke pot groenten, met twee hardgekookte eieren (4p). De dressing heb ik weggegooid, en ik heb er 1EL WW mayonaise over gedaan (1p). Erbij heb ik een tas pompoensoep (0p) gedronken, en één sneetje van het zonnebloembrood, van 40 gram (3p) Onderweg, in de auto, nog een appeltje (uiteraard Pink Lady) opgeknabbeld (0p)


 
 Terug thuis om 16. 30 uur, net voor het boodschappen doen, nog een griekse yoghurt O% van Delhaize gegeten (2p). Het werd een boodschappenkar vol groenten (vers en diepvries), fruit, en vis en scampi. Mijn oudste dochter is nl.bezig met '40 dagen zonder vlees' en we doen als gezin wel een beetje mee. Kwestie dat ik ook geen twee maaltijden moet koken dan. Dus het avondeten was: 
100 gr rozemarijnaardappeltjes (aardappelpartjes uit het koelvak Delhaize, overstrooien met rozemarijn, paprikapoeder, zout en 1 eetlepel olijfolie voor 800 gr aardappelen voor het hele gezin). Voor die 100 gram aardappelen reken ik dus 2p + 1p (olie)
Daarbij een groentenburger (3p) en bloemkoolmix (diepvries Delhaize), met bloemkool, wortelen en broccoli. Erbij wat Hollandaisesaus (1p)

 

Dessert: een flan caramel van Sveltesse O% (gekocht in Carrefour) voor 2p. En dat maakt 24,5 punten voor vandaag. Door het rotweer géén extra active points. 

Ik ga nog maar een paar walnoten eten. Kwestie van aan mijn punten te geraken. En nu slapen... veel te laat... maar goed, ik ben nog altijd volop bezig! 

Het eten voor morgenmiddag staat ook al klaar. We gaan met onze zesdejaars op bedrijfsbezoek. Eerst naar  Breydel.. we mogen dan ook 'proeven' van de Breydelham/Breydelspek... Ik ga dus ver van de proevertjes staan! en daarna naar  Picanol. Weefgetouwen zullen wel WW-safe zijn ;-)

Slaap lekker en tot morgen!!!!!

4 opmerkingen:

 1. Amaiiii, je brengt mij op ideeën ! goe bezig Hilde. Je zal er zijn dan je denkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei. Te snel getypt. Hoe moet zijn. "Je zal er sneller zijn aan je doel dan je denkt".

   Verwijderen
 2. Hoi, goe bezig hoor, kga er ook aan beginnen terug, al enkele leuke ideetjes van jouw en Tessy. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ga ook vandaag klakkaards klaarmaken , zal smaken !

  BeantwoordenVerwijderen