zaterdag 23 maart 2013

Dag 6

En een nieuwe start vandaag.

Gestart met een pompelmoes (0p) een Frans plattekaasje met fruit van WW (1p) en een sneetje Bioformbrood (1p). Te weinig punten, ja, ik weet het, maar mijn maag was nog 'overladen' van gisteren... ik kreeg gewoon niet meer binnen.

Dan naar de kapper geweest (en alleen de puntjes laten bijknippen, dus zoveel gewicht zal dat jammer genoeg niet schelen... :-)). Ik krijg bij de kapper altijd een koffietje (dit keer zelfs twee) en ik heb de koekjes (speculoos met chocolade!!!) gewoon laten liggen!! Ik wou er nog een foto van maken als bewijs, maar ik durfde niet goed :-).

's Middags thuis gegeten. Drie sneetjes Bioformbrood (3p) en ik had een lente-plattekaas gemaakt: 200 g magere plattekaas 0%, peper en zout, radijsjes, en bieslook. Ik had echt een heel voldaan gevoel en dat allemaal voor 2p! En nog een yoghurtje met 'abrikozentaartsmaak' van WW Auchan (2p)

Dan ben ik naar Ikea geweest. En ik ben de shop met de gratis proevertjes heel flink voorbij gelopen. Mijn jongste kreeg een ijsje, maar ik heb een cola light genomen. Goed hé?! maar ja, ik wist dat ik alles hier nog moest neerschrijven. Ik heb me ook niet laten verleiden om Zweedse gehaktballetjes mee te brengen, maar ik heb thuis nog uitgebreid gekookt. Een receptje uit de 365 dagen kookboek dat ik 'bewerkt' heb.

- 120 g roodbaarsfilet (3p)
- marinade van 1KL olijfolie, citroensap, peper, zout en dille (1p)
De roodbaarsfilet dan op de velkant in een ovenschaal gelegd, en onder een warme grill in de oven gelegd. Na een kwartiertje had dat een heel mooi korstje!
Daarbij champignons (diepvrieschampignons met een beetje geperste look, peper, zout en citroen), worteltjes (diepvries... in een tupperwareschaal in de microgolf, met een peper, zout en tijm). Daarbij had ik quinoa gemaakt, maar uiteindelijk vond ik dat niet zo lekker, en heb ik maar 100g couscous gemaakt erbij. (3p) Een beetje WW-Hollandaisesaus om het af te maken (1p)Dessertje: een caramelflan van Sveltesse 0% (2p) en 's avonds nog een 'chocobommetje' van WW Auchan (1p)

Amper 20 punten vandaag. Ik heb dan nog een meringue gegeten (3p) Dus nog maar 23... Ik heb niet meer gezocht om het aan te vullen.... de overdaad van vrijdag in gedachten!2 opmerkingen:

 1. vandaag goed bezig, gisteren iets minder
  maar als je de draad terug oppakt, geen erg
  doe zo voort

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed herpakt!

  Tip voor de quinoa: heel goed spoelen voor je die klaar maakt, anders is die smaak niet echt lekker te noemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen