dinsdag 2 april 2013

De dag na het beruchte paasweekend...

Tja, ik moet eerlijk zijn, ik ben niet zo flink van de paaseitjes afgebleven als ik wel wou. De vermoeidheid, de drukte de voorbije weken,... het maakte allemaal dat het in mijn kopje niet zo goed zat als ik wel wou.
Maar vandaag is het vakantie, en ik ben heel vroeg wakker. Het zonnetje schijnt, en ik zit met een tas koffie achter mijn laptop. Ik heb net een lekker ontbijtje binnen:

- drie cracotten (2p)
- 1 koffielepel Alpro Soya minarine light (0,5p)
- 1 hardgekookt eitje (2p) (ik had voor de paashaas een lading eitjes gekookt, goed om te rapen en beter dan al die chocolade, maar de familie wou geen meehebben... dus ja, nu heb ik heel veel gezonde tussendoortjes de komende week :-))
- 1 yoghurt natuur 0% (1p)
- 1 pompelmoes (0p)

Ontbijt van 5,5 punten.

Tussendoor: 1 banaan (0p)

De kinderen vroegen vanmiddag naar 'croque monsieurs'. Echte puntenbommetjes, dus heb ik voor mezelf een lighter receptje bedacht.
Twee grote sneden 'Mayabrood', 70  (4,5p)
Een sneetje WW Kaas (2p)
25 magere gekookte ham (0,5p)

En daar een flinke hoop groenten bij: tomaten, ijsbergsla, witlof en ajuintjes. Met een vinaigrette met 1KL olie (1p), azijn, peper en zout, peterselie en bieslook. Een beetje ketchup erbij om het af te maken.En een hardgekookt eitje (2p)

Als dessert mijn puddingetje van Sveltesse Caramel 0% (2p)

Ik zit ondertussen aan 17,5 punten...
Ik ben met de fiets boodschappen gaan doen, dus heb ik weer 1 activepoint verdiend en ... ik heb de eerste les van Start To Run erbij genomen, mijn loopschoenen van onder het stof gehaald en ik heb toch 18 minuten gelopen/gewandeld. 3 punten!!! en ik heb gezweet... :-) maar in het zonnetje heb ik er deugd van gehad.

Straks op de weegschaal. Misschien moet ik nog maar snel mij douchen met afwasmiddel (dat alle vet doet verdwijnen... :-)) maar als het een plus is weet ik waarvan. Een week niet schrijven, en te weinig slapen en te veel stress... Ach ja, we zijn weer goed bezig, vanavond ga ik een zakje motivatie halen bij Marie-Ange, en morgen doen we verder zoals we vandaag gestart zijn.

(Oh ja, vanavond maak ik nog pasta met scampi en een 'duivels sausje'. Recept en foto volgen...)

3 opmerkingen:

  1. Ik ga mee naar de ww om ook een zakje motivatie op te pikken bij marie-ange! Zal nodig zijn!
    Btw: als ik eens croque monsieurs maak, neem ik in plaats van kaas een driehoekje van de ww smeerkaas, ook zeer lekker en maar een half puntje.

    grts

    BeantwoordenVerwijderen